Kalktechniek

Kalkverf wordt sedert decennia gebruikt ter verfraaiing en bescherming van gebouwen. Daar waar het vroeger voornamelijk gebruikt werd om hygiënische redenen in stallen op boerderijen is het vandaag de dag actueler dan ooit.

Kalkverf is een levende materie, bezit een eigen karakter. Door onze beproefde manier van kleuren maken, in combinatie met onze eigen bereidde kalkverf, kunnen we bepaalde sferen gaan creëren. Deze worden door de lichtinval versterkt.

Door gebruik te maken  van onze zelfgemaakte kalkverf, is hij uitermate geschikt om te werken met (lichte) kleur nuances.

Deze nuances worden bekomen door onze kalkverf te patineren. Dit doen we aan de hand van onze unieke samenstelling van patines en onze beproefde manier van kleuren maken.

Doordat wij met onze eigen unieke samenstelling werken, met 100% biologische kalk van eigen bodem, kunnen wij zelf bepalen hoe decoratief wij de uitstraling maken. Deze kan gaan van heel grof met veel borstelstrepen, tot zeer zacht, waar enkel de natuurlijke nuances zichtbaar blijven.

Kalkverf is een 100% biologisch product. Gekenmerkt door zijn rustieke uitstraling. Het is zeer dampdifussie open. Bij de juiste voorbereiding kunnen wij er voor zorgen dat de muren als het ware blijven ademen.

 

Door de open, ademende structuur van kalkverf is deze net iets gevoeliger voor vuil dan de klassieke latex verven.

Echter, door onze uitgebreide kennis, ervaring en nauwe samenwerking met onze partners hebben wij een middel gevonden waardoor onze kalk gemakkelijk  zelf te onderhouden is.